Četrtek, 23. april 2020

KORONA COVID-19

Kako je korona spremenila naš vsakdanjik?

Svet se je ustavil, države so v karanteni, meje zaprte, tovarne in podjetja so poslala delavce na čakanje ali odpustila… Strah, nezaupanje, brezposelnost, stiske…

 Kaj to vse skupaj pomeni za prodajo in nakup nepremičnin?

 Cene nepremičnin se bodo  spreminjale, vprašanje je le za koliko bodo padle in v kakšnem času se bodo spet zvišale?  Ali se splača prodati ali kupiti? Kakšno ceno postaviti ob prodaji, da bo za trg zanimiva? Kašne dokumente in potrdila potrebujem pri prodaji? Kašne davek plačam in kakšni so dodatni stroški ?

 Ljudje, ki so služili svoj denar z kratkoročnim oddajanjem bodo morda premišljevali o dolgoročni oddaji ali prodaji. Po drugi strani pa lahko pričakujemo, da bo kar nekaj ljudi ostalo brez služb, saj bodo podjetja, ki trenutno "ne smejo in ne morejo" poslovati zašla v težave kako zbrati denar za plače. Posledično je pričakovati, da se bo zmanjšalo povpraševanje in tudi nazadnje se bodo znižale cene vseh nepremičnin.

A situacija nikakor ni brezupna. Prodate lahko vedno, vprašanje je le po kaki ceni, izplača pa se dobro pripraviti celotno dokumentacijo. Važno pa je - ko najdete kupca more biti vse zelo pregledno pripravljeno. Če pride do situacije, da morda ni uporabnega dovoljenja ali ni energetske izkaznice ali pa iz dokumentacije izhaja nekaj nejasnega, boste potencialnega kupca hitro zgubili, vrnil pa se sigurno ne bo več. Morda je bolje poklicati kakega "strokovnjaka«, da pogleda ali imate vse kar je potrebno, preden se lotite oglaševanja.

Pa še nekaj je zelo zelo pomembno: da se v dani situaciji ne počutimo žrtve, pač pa kot ZMAGOVALCI, ki uspešno plujemo na cilj tega zgodovinskega dogodka.

Pišite nam na info@kapitol.si ali pokličite na 031/641-040 za brezplačno svetovanje (do 10 minut)